FABRICATE DIEM PVNC

Jamen så blev det min tur til at introducere mig selv. Eller rettere, så fik jeg taget mig sammen til det.

Jeg hedder Carsten Carlsen Boll, er 23 år, og læser lingvistik på 4. semester, samme årgang som Hr. Juhl.

Grundene til jeg læser lingvistik er mange og af stort omfang, og måske i sidste ende en smule tilfældige, men en af de tungtest vejende er nok at jeg i sprogundervisning aldrig har kunnet få svar på spørgsmål om hvorfor noget var som det var på et sprog. Hvad er grunden til at man siger ‘til vands’? Hvorfor var der et -s på? Hvad er meningen med køn, l’imparfait, hvorfor siger franskmændene ‘jeg kalder mig Carsten’ mens englændere siger ‘jeg bliver kaldt Carsten’?

Ikke at jeg nødvendigvis får svar på det nu, men jeg får nogle værktøjer til måske at finde ud af det, og jeg bliver – som oftest – taget seriøst og lyttet til når jeg stiller spørgsmålene.

Og svaret er hellere ‘Det ved jeg/vi ikke’ end det er ’sådan er det bare’ – hvilket gør en verden til forskel for mig.

Hvad er så mine primære interesser indefor lingvistikkens verden? Det var dog et modbydeligt spørgsmål jeg stillede mig selv, det må jeg blive ved med.

Det drejer sig nok i det store hele om grammatisk teori, lingvistisk videnskabsteori, anvendt lingvistik, typologi, og sprogfilosofi.

Det betyder jo ikke at jeg ikke holder af de andre dele af lingvistikken, men jeg er nok i sidste ende bidt lidt af en gal pedantisk principrytter, og det er der nok ikke noget at gøre ved nu 😛

Og det tror jeg, faktisk talt, var alt for nu.

Forfatter: Carsten Boll

-Om mig: Studerer lingvistik p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *