Zur Introduktion eines Linguists

Ansporet af en kommentar fra Julie KH, vil jeg kort introducere mig selv. Jeg hedder Hans Henrik Juhl, er 21 år og læser lingvistik på 4. semester.

Blandt de områder, som interesserer mig mest indenfor lingvistikken er morfologi, syntaks, sprogpolitik, sprogplanlægning, germanske sprog og formidling af lingvistikken.

Jeg er engageret i studenterpolitik som medlem af studienævnet på Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik og bestyrelsesmedlem i Konservative Studenter i Aarhus.

Selvom min politiske observans er konservatismen, er jeg ikke specielt konservativ når det kommer til sprog. Jeg kan blive grueligt irriteret over selvbestaltede sprogrøgtere (jeg nævner ingen navne eller blogadresser), som ønsker at dansk skal se ud som det gjorde 100 år siden og mener at det er en dødssynd at indlåne ord fra engelsk. Jeg synes selv at ældre dansk er fascinerende og jeg kan sagtens sætte mig og læse Blicher og Holberg udelukkende for sprogets skyld, men jeg nærer intet ønske om at fastfryse dansk eller omgøre de sidste mange års sproglige udvikling. Min grundlæggende holdning til sproglig udvikling og variation er, at hvis det fungerer indenfor det danske sprogs rammer, er det en kærkommen udvidelse af mit elskede modersmål.

Skulle jeg endelig være bekymret på det danske sprogs vegne, vil jeg hellere fokusere på decideret domænetab. Jeg finder det eksempelvis beklageligt at man på visse universitetsstudier har det som erklæret mål at al undervisning skal være på engelsk og at man udelukkende skal eksaminere på engelsk.

Nå, introduktionen endte med et mindre surt opstød, men når man tænker over det, er den slags meget karakteristisk for mig. Til sidst vil jeg nævne at jeg er administrator her på bloggen, som også er placeret på mit webhotel, hvor også min personlige hjemmeside Kopula.dk ligger.

Forfatter: Hans Henrik Juhl

Jeg hedder Hans Henrik Juhl, er 21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *