Lær lingvistik på 5 minutter

The Five Minute LinguistJeg er lige faldet over en lingvistisk radioserie lavet af den amerikanske lingvist Rick Rickerson, som kalder sig The Five Minute Linguist. Radioserien som hedder Talkin’ about Talk, er lavet i anledning af, at den amerikanske kongres udnævnte 2005 til at være Sprogenes År i Amerika. Serien er lavet i samarbejde med et initiativ, som ligner noget der ligger os meget nært på Afdeling for Lingvistik og Finsk – nemlig The National Museum of Languages.

Serien består af 52 indslag à 5 minutter, der hvert behandler et spørgsmål, som “almindelige” mennesker kunne finde på at stille os lingvister. Spørgsmålene omfatter bl.a.:

Denne komplette oversigt over programmerne kan findes her, hvor man også kan downloade hvert enkelt program. Hvis du ikke har lyst til at sidde og klikke på links i en evighed, som jeg har gjort, kan du også hente den samlede serie via Bittorrent.

Nu glæder jeg mig i hvert fald til at fylde mp3-afspilleren med lingvistik!

Forfatter: Hans Henrik Juhl

Jeg hedder Hans Henrik Juhl, er 21

2 meninger om “Lær lingvistik på 5 minutter”

  1. Hehe, nu har jeg fået hørt lidt af det (de første 9 afsnit) og må sige at det godt nok er noget overfladisk, selv-fedende, USA-centrisk, chomskyistisk (eller hvad det nu hedder på dansk), whorfianistisk osv… Meget underholdende, men hvis man tror man får et bredt billede af lingvistik, så tager man grueligt fejl…

  2. Tack för tipset! Jag har lyssnat på några av programmen och instämmer med Anders att det är underhållande. Populära framställningar tycks ofta bli vinklade, så att även denna är det är inte så förvånande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *