Hvorfor nogle mennesker har nemmere ved at lære sprog end andre

Det kan være svært at lære sig et fremmedsprog til perfektion – oftest vil man ikke kunne slippe af med sin afslørerende fremmedsprogsaccent. Der er imidlertid stor forskel på folks evner til at lære sprog og herunder navnlig fonologi/udtale – det falder nogle let mens andre må arbejde hårdt for at lære at udtale selv simple lyde. Disse forskelle er i øvrigt uafhængige af om man er vokset op omgivet af mange sprog eller kun af ét.

Nu kaster en gruppe forskere ved Barcelonas Universitet nyt lys over disse forskelle i folks evne til sproglig tillæring. Forskellene er neurologisk funderede og kan meget vel være arvelige. Meget interessant læsning…

Læs mere:

HT

Forfatter: Hans Henrik Juhl

Jeg hedder Hans Henrik Juhl, er 21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *