Fonetik er jo totalt klamt!

Rent tilfældigt faldt jeg over denne video, mens jeg sad på YouTube og kiggede på at folk lavede Spaghetti Carbonara på forskellige måder. Hvorfor YouTube anbefalede mig denne video ved jeg ikke, men det var bestemt ikke fordrende for appetitten – omend det er en umåde interessant video.

Forfatter: Hans Henrik Juhl

Jeg hedder Hans Henrik Juhl, er 21

6 meninger om “Fonetik er jo totalt klamt!”

  1. Det var da en god video 🙂 Den kunne man sagtens bruge til at vise hvorfor der er en 1. formant og en 2. formant i et spektrogram. Og derefter forklare hvorfor der er en 3. formant naturligvis. Plus meget andet.

    *Carsten bookmarker så han bedre kan illustrere fonetik for ikke-fonetikere*

  2. Men vel også af at man ændrer mundhulens og halsens volumen, eller er det mig der tager fejl?

  3. Man ser at svælget snævres til når tonen stiger, men vokalkvaliteten og dermed formanterne er stort set uændrede. Formantændringer forårsages (primært) af tungebevægelser.

  4. En foreleser jeg hadde i fonetikk fortalte om en student som hadde besvimt da de så en lignende video på en forelesning. D:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *